TERRA

TERRA
de lokale verenigingswerking

TERRA is de eigennaam die staat voor alle provinciale en nationale initiatieven die bijdragen tot de professionele ondersteuning van de lokale UNIZO-verenigingen.

VIA UNIZO: het pad met 14 tegels richting de ideale UNIZO-vereniging

De ‘VIA UNIZO’ is de methodiek die op een aanmoedigende wijze richting aanwijst naar de perfecte UNIZO-vereniging. Het is een uitgestippeld pad met 14 tegels. De veertien basisingrediënten voor een sterke UNIZO-vereniging. Achter elke tegel schuilt een provinciale en/of nationale ondersteuning.

Verdedigen

Belangenbehartiging

Het verdedigen van collega-ondernemers is cruciaal om de belangen van deze ondernemers te waarborgen en een gunstig ondernemersklimaat te
bevorderen.

Relatie stad / gemeente

Een positieve samenwerking tussen UNIZO en de stad of gemeente bevordert de ontwikkeling van een gezonde lokale economie.

Verbinden

Netwerkevents

UNIZO organiseert tal van activiteiten waar je niet alleen info en advies verzamelt, maar waar je ook volop kan netwerken en ervaringen kan uitwisselen met andere collega-ondernemers.

Communicatie

Als het kloppend hart dat door de organisatie stroomt, vormt communicatie niet alleen de basis voor begrip en samenwerking, maar ook voor het creëren van een hechte vriendengroep.

Integratie KMO’s

UNIZO faciliteert forums en netwerkevenementen die gericht zijn op het versterken van KMO’s, of het nu gaat om financiering, personeelsbeleid of innovatie.

Integratie retail

UNIZO dient als een hub waar retailers niet alleen informatie vergaren, maar ook samenwerkingen aangaan en ideeën uitwisselen.

Integratie diensten

Gezien de groei van het aantal ondernemers in deze sector, speelt de doelgroep een belangrijke rol in het UNIZO-netwerk.

Integratie freelance, vrije beroepen…

De vrije beroepen en freelancers vinden bij UNIZO een platform waar ze niet alleen hun zakelijke belangen kunnen behartigen, maar ook de mogelijkheid hebben om samen te werken aan sectoroverschrijdende uitdagingen en kansen.

Representatief UNIZO-bestuur

Een UNIZO-bestuur dat een afspiegeling vormt van de achterban die het vertegenwoordigt, biedt een breder scala aan expertise en inzichten.

Jaarprogramma

Het programma, een gezonde mix tussen o.a. netwerkactiviteiten, bedrijfsbezoeken, inspirerende sprekers, gaat verder dan louter een tijdschema.

Versterken

Link met UNIZO / ambassadeurschap

Een bestuurder is lid van UNIZO en helpt actief mee aan het ondersteunen van het lokale UNIZO-aanbod.

Doelgroepintegratie

Het begrijpen en benaderen van verschillende type ondernemers (bv. starters) opent deuren naar nieuwe inzichten, ideeën en opportuniteiten.

Aanwezigheid regioraad

De regioraad is een driemaandelijkse bijeenkomst van nabijgelegen UNIZO-verenigingen met focus op het delen van best practices, ervaringsuitwisseling en belangenbehartiging.

Ledenwerving

Om leden te werven of de retentie zo hoog mogelijk te houden, kan de
UNIZO-werking rekenen op provinciale UNIZO-accounts. Samen sterk!

VIA UNIZO - 14 tegels naar een ideaal UNIZO-bestuur

Op zoek naar advies of inspiratie?

Onze regiomanagers staan voor je klaar.

“De lokale ondernemersverenigingen zijn het kloppend hart van UNIZO.
De fond, de basis van alles, hetgeen ons zo uniek maakt.”

Vincent Kint

Gedelegeerd Bestuurder, UNIZO West-Vlaanderen